Hans Brok-Brandi Brandmand

Offentliggjort første gang i Galten Brandvæsens 25 års jubilæumsskrift

Far er brandmand!!!!!

Bip, Bip, Bip.

Brandmand Hans

Frederik har bygget en brandmands-bipper i lego, og om lidt snurrer han tre gange rundt om sig selv og styrter ud af stuen og ind i soveværelset, hvor den forestillede brand skulle være. Heftigt modtager han i fantasien beskeder fra indsatslederen: "Røgdykkere klar" "HT- slangen frem" "Vand på" og Frederik kravler afsted på alle fire for at slukke, hvad slukkes kan!!


Vores far er brandmand siger Frederik og Mathilde vores tvillinger med slet skjult stolthed i stemmen. Det giver prestige, når man er 5 år at have en far, der er brandmand, og selvfølgelig påvirker det ens lege, at have brandmandens virkelighed tæt inde på sig i hverdagen.


Der findes stort set snart heller ikke det brandmands legetøj, vi ikke har: Brandbiler med og uden lyd, brandbiler i lego, dublo, micromachines etc. røgmasker, brandbælter, brandmandsbøger osv. Der er faktisk gået en sport i at finde brandmandslegetøj til os for familie og venner - og børnene har ikke det mindste imod det, sjovt nok!!!!   

Vandkamp!

Vandkamp! Selvfølgelig er det også hårdt en gang imellem, at far lige midt i en god leg må styrte ud af døren med tøjet flagrende efter sig!!! Så kan tårerne godt dukke frem. Så er det vigtigt at nå at få vinket farvel, selv om den hastigt ilende brandmand ikke får nået at vinke så meget tilbage. Og det kan være underligt at vågne om morgenen, og far ikke er der, fordi bipperen har lydt i nattens løb. Heldigvis vågner de ikke så tit om natten, når alarmen går, men hvis det sker, kan det være svært at falde i søvn igen. Så er det rart at kunne krybe over i mors seng. Ja, livet med en far, der er brandmand, påvirker en 5-årig på godt og ondt. Vi prøver at forklare dem så godt som muligt, hvad brandmandens arbejde går ud på, og hvorfor det er vigtigt at nå hurtigt frem til branden. De bearbejder deres oplevelser i legene og jo ældre de bliver, des mere ser det ud til, at det at have en far, der er brandmand, bliver en integreret del af deres hverdag!!!

Vielse i Stjær - den 28. august 2004


 Nytårsparade på den gamle brandstation i Galten 

Sidste vagtdag som indsatsleder - 01. januar 2007