cykeltur i blåt og gult

En beretning om en cykeltur, livet, EU, unioner, rapsmarker og meget mere.

Så ta`r vi cyklerne frem! - Blå himmelog gule marker!!!!

Mor, mor - hvor ligger det der E-JU, hvor der skal stemmes. Vores tvillinger Frederik og Mathilde, har opfanget en overskrift i dagens TV-avis, og ser vældig videbegærlige ud. De hentyder til det forestående parlamentsvalg i EU i juni. Jeg lader hjerne vindingerne rotere på højtryk for på en let og forståelig måde at forklare de små poder på 5 år, hvad EU egentlig er?????


Pludselig imens vi fortæller om Danmark og Danmarks medlemsskab af EU, udbryder Mathilde, der godt kan li` at trække tingene lidt ned på jorden "Jamen er det ligesom mig og Frederik er med i jeres familie". "Øh ja lidt"


Rent faktisk ud fra Mathildes kommentar voksede idèen om at tage børnene med på en familie-cykeltur væk fra den daglige tummerum. Ud for at forholde sig til det jordnære, smukke danske forårsland med blomstrende rapsmarker.


Totalt fyldt op af den seneste tids evige politiske parlamenteren for og imod fællesmønt - og en flodbølge af meningsmålinger for og imod en fællesmønt, trængte vi til noget jordnært at forholde os til - så hvorfor ikke en cykeltur med vores to tvillinger på 5 år på vejene omgivet af blomstrende rapsmarker. Jordnært, smukt, dansk og til at forholde sig til!


I kan da ikke begive jer ud på en tur på 100 km med de to gamle jernheste I har, fik vi som kommentar på vores projekt. Hvad skulle der være i vejen med en 10 år gammel Centurion og en 5 gears Winther købt på politi-aktion forrige sommer for 350 kroner. Ingen af cyklerne tilhørte kategorien racer, mountain eller city-bike, men både gear, bremser og smurte kæder kunne vi præstere.


Nu er vi jo heller aldrig i god tid med at planlægge projekter som denne, så vi havde faktisk mere end nok at gøre med at advisere familie og venner om overnatning, låne en ekstra cykeltrailer og planlægge cykelruter, så vi ikke havde overskud til at forholde os til cykler med tilnavne som bike og racer. Vores beslutning om, at holde turen på et materialistisk lavt niveau blev pludselig politisk. Vi indgik en familie-traktat om, at turen kunne blive til noget og oven i købet god uden indkøb af for meget diller-daller.


Faktisk var det på vej til at blive betragtet som traktat-brud, da Hans havde investeret i et par cykelshorts for at beskytte sine nedre dele, men trods alt blev det indskrevet som undtagelse i traktaten efter nøje overvejelser, men okay unions-fanatisme kan ta` overhånd.........


To styk cykelanhængere og to styk cykeltasker blev pakket dagen i forvejen. Vi var klar til afgang næste morgen, hvis det altså ikke havde været for regnskyl, der med jævne mellemrum blev sendt ind over landet hjulpet godt på vej af vindstyrke 10. Men hvis man har sagt A til en union (altså en familie -union ) må man også sige B. Så efter endnu et regnskyl og et lille familieråd var der afgang ved middagstid.


En cykel lastet til bristepunktet, hård modvind og megen cyklen op af bakke var de hårde odds den dag. Ren fornøjelse kan man ikke just kalde det, selv om regnen var ophørt, men man kan ikke lade være at trække på smilebåndet, når ens to poder hujende sidder og råber " Kom så mor", når far efter deres mening, var kommet for langt foran. Børnene affandt sig med at sidde fast fastspændt på trang plads i cykelanhængeren midt imellem et sammensurium af dukker, biler og sørøver. Selvfølgelig var pauserne med kiks, saftevand og kogning af pølser på spritkoger velkomne.


 Vinden er svag, himlen er blå og rapsmarkerne gule. Blåt og gult - tankerne flyver henimod det blå-gule EU fag og fællesmønten. Gad vide hvad det egentlig er vi skal stemme om? Hvad betyder et ja - og hvad betyder et nej? Gad vide om der egentlig er nogen der ved det med sikkerhed?


Som familie i et informationssamfund, hvor man daglig udsættes for mængder af påvirkninger i massemedierne kan der opstå et behov for at koble helt fra - ikke kun på grund af EU debatten. Det er dejligt at komme ud i det smukke danske forårs landskab. En cykeltur med vores to tvillinger på 5 år på små snørklede veje omgivet af blomstrende rapsmarker. Det er da jordnært, smukt, dansk og til at forholde sig til .........


.