Mette's hjemmelavede mülistænger
250 gr. havregryn
125 gr. finthakkede tørrede abrikoser
75 gr. rosiner
50-75 gr. grofthakkede mandler
50-75 gr. kværnede mandler
50 gr. sesamfrø
50 gr. reven mørk chokolade
150 gr. smør
200 gr. økologisk rørsukker
150 gr. klar honning
Smør en firkantet form (23 cm) - og læg bagepapir i bunden. Tænd ovnen på ca. 190 grader.
Hans's hotte boller
4 dl lunken vand
50 gram gær
3 spiseskefuld olivenolie
1 spiseskefuld sukker
1 teskefuld salt
1-2 spiseskefuld Sambal Oelek
500 gram hvedemel
Frederik's hjemmelavede koldskål
2-3 æggeblommer (pastauriserede)
½ kop sukker
1 liter tykmælk
2-3 teskefulde vaniljesukker
Lidt appelsinsaft
Thailandsk coconut soup - TOM KHA CAI (ca. 2 personer)
1 liter coconut milk
En sjat vand
Lidt hakkede løg
Lidt kaffir lime
Lidt lemon gras
Lidt gelunga
Hældes i en stor gryde og koges i ca. 5 minuttter
Frisk chili efter behov
Kyllingestykker i små stykker
Friske, snittede champignons
Tilsættes i gryden - og koges ca. 3 minutter. Sluk derefter.
Frisk koriander tilsættes - efter behov
Lime tilsættes
Sukker tilsættes
Fiskesauce tilsættes - smag suppen til!
Tilsæt evt. chili olie
Varm op, smag til med chili, lime og sukker. God appetit!
Thailandsk fried noodles - PAT THAI (ca. 2 personer)
Olie - ca. 2 skefulde
Charlotteløg eller rødløg (red onion)
Radise (white carrot)
Steges ved lav varme.
Æg - ca. 2
Æggene steges/scramples ned i blandingen. Sluk for varmen.
Glasnoodler (rice noodles) - ca. 1 håndfuld
Sukker - ca. 1 skefuld
Tamerine pasta - ca. 1 skefuld
Sojasauce - ca. 2 skefulde
Chili - efter behov
Lidt vand - ca. ½ kop
Tilsættes blandingen - steges/koges ved lav varme i få minutter.
Grønsager ex. gulerødder, bønnespirer
Peanuts - ca. 1-2 skefulde
Lime - ca. 1 skefuld
Tilsæt og bland. Smag til med chili, soja og lime. God appetit :-)
Thailandsk fried rice - KOH PAT (2-3 personer)
Kog ris - ca. 3 deciliter.
Olie, ca. 2 skefulde
Hvidløg, ca. 4-5 fed
Æg - ca. 2
Steges/scramples.
Løg - ca. 2-3 skefulde
Gulerødder - 2-3 gulerødder i fine strimler
Peaunuts - ca. 2-3 skefulde
Ananas - efter behov
Gul peber, grøn peber og rød peber
Tomat - ca. 1-2 hakkede
Løg, hakket - ca. 2-3 skefulde
Blandes i og steges.
Kogt ris,
Blandes i.
Sukker - ca. 2-4 skefulde
Peber - ca. 1 skefuld
Sojasauce - ca. 2 skefulde - efter behov
Gul karrypasta - ca. 1 teskefuld
Lime, efter behov
Chili, efter behov
Tilsæt og bland. Smag til med chili, soja og lime. God appetit.
Massaman Karryret - MUSLIM MASSAMAN CURRY (2-3 personer)
Kokosnødde mælk (coconut milk) - ca. 1 dl.
Masaman curry pasta (indian curry) - ca. 1 skefuld
Koges i gryde i ca. 5 minutter
Gulerødder - 2-3 gulerødder i store stykker
Kartofler - ca. 2-3 i store stykker
Løg, groft hakket - ca. 1-2 stykker
Kyllingestykker el. oksekødstykker i små stykker.
Blandes i og steges ind til kødet er gennemstegt
Vand - ca. 1 kop
Kokosnøddemælk (coconut milk) - ca. 1 kop
Blandes i. Blandingen koges indtil grøntsagerne er møre.
Fiskesauce - ca. 2 skefulde
Sukker - ca. 2 skefulde
Tamarinsauce / tamarinpasta - ca. 2 skefulde
Tilsæt og bland.
Peanuts - ca. 2 skefulde, finthakkede
Tilsæt og bland. Smag evt. til med chili. God appetit.
Mathilde's pande brød
3 deciliter hvedemel
3 teskefulde sukker
2 teskefulde bagepulver
1 teskefuld salt
Vand efter behov
God appetit :-)
Mette's lynhurtige lykkeboller
1/2 liter lunken vand
2 pakker gær
2 teskefuld salt
40 gram sukker
90 gram smeltet margerine
200 gram groft revne gulerødder
100 gram solsikke kerner
3 æg
1 kilo mel