Brok-Brandi%20opskrifter

 Mette's hjemmelavede mülistænger

250 gr. havregryn 

125 gr. finthakkede tørrede abrikoser

75 gr. rosiner

50-75 gr. grofthakkede mandler 

50-75 gr. kværnede mandler

50 gr. sesamfrø

50 gr. reven mørk chokolade

150 gr. smør

200 gr. økologisk rørsukker

150 gr. klar honning

Smør en firkantet form (23 cm) - og læg bagepapir i bunden. Tænd ovnen på ca. 190 grader.

  1. Bland havregryn, tørret frugt, nødder, frø og chokolade sammen i en skål.
  1. Opvarm smør, sukker og honning forsigtigt ved svag varme i en gryde. Rør rundt konstant ind til sukkeret er smeltet - lad det simre under konstant omrøring i et par minutter.
  1. Hæld den smeltede blanding sammen med de tørrede ingredienser - og bland grundigt.
  1. Hæld blandingen i formen - bages i ca. 20 min. indtil den er gylden.
  1. Stil formen til afkøling på en rist indtil "musli-kagen" er kold.
  1. Derefter sættes "musli-kagen" i køleskabet i ca. 2 timer.
  1. Så kan "musli-kagen" vendens ud på et skærebræt - skær "musli-kagen" ud i 15 musli-stænger.

Hans's hotte boller

4 dl lunken vand

50 gram gær 

3 spiseskefuld olivenolie

1 spiseskefuld sukker

1 teskefuld salt

1-2 spiseskefuld Sambal Oelek

500 gram hvedemel

  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Tilsæt olivenolie, salt, sukker og sambal oelek
  3. Rør og ælt mel i blandingen til dejen er fast
  4. Lad dejen hvile ca. 30 minutter
  5. Ælt dejen grundigt igennem
  6. Lav cirka 16 boller - og lad dem efterhæve på bageplade i 20 min.
  7. Bollerne bages i en 250 grader varm ovn i 5 minutter.

Frederik's hjemmelavede koldskål

2-3 æggeblommer (pastauriserede)

½ kop sukker

1 liter tykmælk

2-3 teskefulde vaniljesukker 

Lidt appelsinsaft

  1. Æggeblommer og sukker piskes grundigt sammen med en el-pisker.
  2. Bland de øvrige ingredienser i.
  3. Serveres kold med kammerjunker og evt. jordbær eller andre bær/frugter.

Thailandsk coconut soup - TOM KHA CAI (ca. 2 personer)

1 liter coconut milk

En sjat vand

Lidt hakkede løg

Lidt kaffir lime

Lidt lemon gras

Lidt gelunga

Hældes i en stor gryde og koges i ca. 5 minuttter

Frisk chili efter behov

Kyllingestykker i små stykker

Friske, snittede champignons

Tilsættes i gryden - og koges ca. 3 minutter. Sluk derefter.

Frisk koriander tilsættes - efter behov

Lime tilsættes

Sukker tilsættes

Fiskesauce tilsættes - smag suppen til!

Tilsæt evt. chili olie

Varm op, smag til med chili, lime og sukker. God appetit!

Thailandsk fried noodles - PAT THAI (ca. 2 personer)

Olie - ca. 2 skefulde

Charlotteløg eller rødløg (red onion)

Radise (white carrot)

Steges ved lav varme.

Æg - ca. 2

Æggene steges/scramples ned i blandingen. Sluk for varmen.

Glasnoodler (rice noodles) - ca. 1 håndfuld

Sukker - ca. 1 skefuld

Tamerine pasta - ca. 1 skefuld

Sojasauce - ca. 2 skefulde

Chili - efter behov

Lidt vand - ca. ½ kop

Tilsættes blandingen - steges/koges ved lav varme i få minutter.

Grønsager ex. gulerødder, bønnespirer

Peanuts - ca. 1-2 skefulde

Lime - ca. 1 skefuld

Tilsæt og bland. Smag til med chili, soja og lime. God appetit :-)

Thailandsk fried rice - KOH PAT (2-3 personer)

Kog ris - ca. 3 deciliter.

Olie, ca. 2 skefulde

Hvidløg, ca. 4-5 fed

Æg - ca. 2

Steges/scramples.  

Løg - ca. 2-3 skefulde

Gulerødder - 2-3 gulerødder i fine strimler

Peaunuts - ca. 2-3 skefulde

Ananas - efter behov

Gul peber, grøn peber og rød peber

Tomat - ca. 1-2 hakkede

Løg, hakket - ca. 2-3 skefulde

Blandes i og steges.

Kogt ris,

Blandes i.

Sukker - ca. 2-4 skefulde

Peber - ca. 1 skefuld

Sojasauce - ca. 2 skefulde - efter behov

Gul karrypasta - ca. 1 teskefuld

Lime, efter behov

Chili, efter behov

Tilsæt og bland. Smag til med chili, soja og lime. God appetit.

Massaman Karryret - MUSLIM MASSAMAN CURRY (2-3 personer)

Kokosnødde mælk (coconut milk) - ca. 1 dl.

Masaman curry pasta (indian curry) - ca. 1 skefuld

Koges i gryde i ca. 5 minutter 

Gulerødder - 2-3 gulerødder i store stykker 

Kartofler - ca. 2-3 i store stykker 

Løg, groft hakket - ca. 1-2 stykker

Kyllingestykker el. oksekødstykker i små stykker.

Blandes i og steges ind til kødet er gennemstegt

Vand - ca. 1 kop

Kokosnøddemælk (coconut milk) - ca. 1 kop

Blandes i. Blandingen koges indtil grøntsagerne er møre.

Fiskesauce - ca. 2 skefulde

Sukker - ca. 2 skefulde

Tamarinsauce / tamarinpasta - ca. 2 skefulde 

Tilsæt og bland.

Peanuts - ca. 2 skefulde, finthakkede

Tilsæt og bland. Smag evt. til med chili. God appetit.

 Mathilde's pande brød

3 deciliter hvedemel

3 teskefulde sukker 

2 teskefulde bagepulver

1 teskefuld salt 

Vand efter behov

  1. Alle ingredienserne æltes meget grundigt sammen - dejen skal være fast!
  2. Dejen bages på en varm stegepande med olie i nogle få minutter. Også velegnet til "bålmad".

God appetit :-)

Mette's lynhurtige lykkeboller

1/2 liter lunken vand

2 pakker gær

2 teskefuld salt

40 gram sukker

90 gram smeltet margerine

200 gram groft revne gulerødder

100 gram solsikke kerner

3 æg

1 kilo mel

  1. Alle ingredienserne blandes sammen - dejen er meget klistret - så brug en ske!
  2. Dejklistret skal hæve i 30 minutter!
  3. Lav ca. 20 boller på 2 bageplader - brug 2 skeer til det!
  1. Bollerne bages ved 220o C i 10-15 minutter.